„Просвета“ пуска допълнително видеоуроци до седми клас

14:08, 22 мар 20 / Култура 25 3976 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

„Просвета“ продължава още по-интензивно да създава нови образователни филми след огромния интерес към безплатните видеоуроци за учениците от 1. до 7. клас, качени в интернет и излъчени по БНТ2 и БНТ4, съобщиха от издателството.

В условията на извънредно положение заради коронавируса и принудителна ваканция за учениците, екипът на издателството записа видеоуроците заедно с учителите, които ще преподават на хиляди деца от компютърния или телевизионния екран.

Почти 95% от учениците ще преминат на онлайн обучение

Задачата, която сме си поставили, е задължително да покрием програмите от изученото към началото на март до края на учебната година по български език и литература и по математика за децата, които ще полагат изпити от националното външно оценяване – тези в 4. и в 7. клас. Стремим се да създадем колкото може повече уроци и за другите класове от първи до седми, но не знаем дали ще успеем напълно – зависи от мерките, които ще се вземат при извънредното положение. И разбира се, ако всички в екипа ни сме здрави“, обясни Владимир Кръстев, директор на „Просвета-Либри“ – дружеството, което създава електронните образователни ресурси в издателската група.

Всички видеоуроци, които през изминалата седмица бяха излъчени по каналите на БНТ, са създадени от „Просвета“ в рамките на нейната инициатива „Учим онл@йн с учител“, за да помогнат в сегашната принудителна ваканция на децата да завършат успешно учебната година.

Уроците са качени на сайта на „Просвета“, във фейсбук страницата на издателството и в youtube канала и всеки – ученик, учител, родител, може да ги ползва напълно безплатно. Те непрестанно се допълват с нови.

Всички излъчени уроци на „Просвета“, подредени по класове, може да намерите тук.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама