Пласидо Доминго заразен с COVID-19, Испания пуска роботи срещу вируса

18:41, 22 мар 20 25 2693 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Испанският оперен певец Пласидо Доминго е заразен с коронавирус, съобщи самият той в профила си в социалната мрежа Facebook. 

"Чувствам се задължен да ви съобщя, че дадох положителен тест за COVID-19. Моето семейство и аз сме се самоизолирали. В момента всички сме в добро здраве, но аз почувствах симптоми на треска и кашлица, затова реших да се тествам, и резултатът се оказа положителен", написа той. 

В борба с коронавируса: Превръщат конгресен център в Мадрид в болница с 5 000 легла

"Моля всички да бъдат изключително внимателни, спазвайте основните указания, като често миете ръцете си, стоите на поне два метра разстояние от друг човек, и правите всичко възможно, за да спрете разпространението на вируса. Преди всичко най-важно е да останете у дома, ако можете! Заедно можем да се преборим с този вирус и да спрем настоящата световна криза", призова певецът. 

"Надеждата ни е съвсем скоро да се върнем към нормалното си ежедневие. Моля, следвайте указанията и разпоредбите на местната власт, за да останете в безопасност и да защитите не само себе си, но и цялата ни общност", пише още певецът в профила си.

Снимка: БГНЕС

Междувременно стана ясно, че Испания пуска роботи в битката срещу коронавируса. Само от вчера до днес в страната починаха повече от 750 души вследствие на заразата.

Първи жертви на COVID-19 в Румъния, Македония и Косово, смъртността в Испания със скок от 30%

Роботите ще бъдат ползвани при правенето на тестове за коронавируса. Директорът на Института за обществено здравеопазване "Карлос III" Ракел Хоти заяви, че правителството е поръчало четири робота, които могат да увеличат броя на ежедневните тестове до 80 000.

„Роботите ще могат да извършват автоматизирано тестване без да има опасност за медицинския персонал“, каза Хоти. Испанското правителство вече обяви, че ще увеличи обема на тестване.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама