Тежък трафик на изходите на големите градове

13:10, 23 мар 20 25 2417 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

Стотици жители на Перник и околните населени места днес загубиха 2-3 пъти повече време за пътуване до работните си места в София в сравнение с миналата седмица. Причината са ограниченията за влизане и излизане от областните градове заради разпространението на COVID-19 у нас.

Задръствания имаше и на ред други места в страната, съобщи bTV. На КПП „Владая“ на подстъпите на София движението беше натоварено от ранните часове на работния ден и продължи да бъде такова и по обед. За перничани другата алтернатива АМ „Струма“, но и там трафикът е тежък.

Блокирани областни градове – а сега накъде?

София има общо 9 контролни пункта. За да влязат, гражданите трябва да покажат служебна бележка от работодател и документ за самоличност. Допуска се и излизане по здравословни причини, за което пък трябва бележка от лекар.

снимка: БГНЕС

Шофьорите имат частична отсрочка до утре, когато всички вече трябва да са набавили необходимите документи. Все още има неясноти, има и върнати водачи. Всичко това бави работата на полицаите и в крайна сметка води до колони от автомобили.

За да става по-бързо преминаването на входовете и изходите на Пловдив, полицаите съветваха хората да сложат служебните бележки на таблото на автомобила.

Бланка за придвижване през КПП в областните градове

Интензивно движение и колони от автомобили се образуваха и на най-натоварените пунктове в Бургас. В първия работен ден обаче и полицаи, и шофьори останаха толерантни.

Камионите се подлагат на допълнителна проверка.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама