5 бебета проплакаха в „Софиямед“ в условия на пълна карантина

14:15, 23 мар 20 25 1898 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

5 бебета проплакаха за първи път в България в условията на пълна карантина в АГ-отделението на УМБАЛ „Софиямед“. От 17-ти до 22-ри март лечебното заведение и неговия БЛОК1 бе поставен под карантина заради потвърдени проби на пациент и лекар за наличие на коронавирус.

Първото нормално раждане в отделението стимулира и вдъхновява работата на екипа. Бебето Христиана се ражда с мерки от 3,750 килограма, а майка му носи също толкова свято име- Теодора.

Пета градска болница в София е под карантина

2 от родените в карантина бебета са се появили на бял свят чрез нормално родоразрешение, а 3 чрез цезерово сечение. 3 са момчета, а 2 момичета.

Цели 6 дни над 120 медика - лекари, медицински сестри и специалисти, работиха в условията на карантина, без право да бъдат сменени. Те осигуряваха най-добрите условия за лечение на над 160 пациенти на територията на болничния комплекс.

Ръководството на „Софиямед“ им благодари, че останаха на пост и доказаха, че дългът на медика стои над всичко.

Китайската общност у нас направи дарение

Майката на едно от първите изписани след вдигането на карантина бебе – Радостина коментира, че в лицето на специалистите от болницата е срещнала изключително професионално отношение.

Радостина ражда чрез цезерово сечение момченце. То носи името Деян и е с мерки от 2,760кг. и 48см.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама