Очакват се още снеговалежи: шофирайте внимателно

16:49, 23 мар 20 25 2535 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

От пътната агенция призоваха шофьорите, на които утре им се налага да пътуват, да тръгват подготвени за снеговалеж. Прогнозата на метеоролозите е за виелици и снегонавявания по планинските проходи.

Снимка: АПИ 

В четири области – Монтана, Враца, Ловеч и Габрово, е в сила оранжев код за опасно време и за значителни валежи. В 15 области е обявен жълт код за потенциално опасно време - Видин, Плевен, Русе, Разград, Силистра, Шумен, Търговище, Велико Търново, София-град и София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Смолян, където се очакват снеговалежи и увеличаване на снежната покривка.

Тежък трафик на изходите на големите градове

Пътноподдържащите фирми са в пълна мобилизация. При необходимост е възможно да се спира движението за извършване на снегопочистване и превантивна обработка на участъци, за да се избегне възникването на инциденти. 27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност.

Снимка: АПИ

Информация за актуалната обстановка можете да получите на интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център.

 
TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама