Георги от Hell’s Kitchen зарази отбора си с желание за победа

17:40, 24 мар 20 / Любопитно 25 2855 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

Напрежението и стреса си казаха думата в решаващия епизод на Hell’s Kitchen миналата седмица и предизвикаха различни емоции у топ готвачите на шеф Виктор Ангелов. Шоуто, в което участниците се борят за неговото одобрение и за голямата награда от 100 000 лева е всеки вторник, сряда и четвъртък от 21:00 часа по NOVA.

Миналият четвъртък сините се разделиха с още един от своите – Мишо напусна състезанието. Красавиците в Кухнята на Ада, водени от Гергана, за пореден път се изпокараха с „лелките“ в червения отбор и то на тема, че не са отдадени достатъчно на професията, а мислят само за външния си вид.

Именно неумението на Мишо да запази самообладание и да устои на стреса и напрежението позволиха на Георги, един от сериозните кандидати за голямата награда в шоуто, да се мобилизира и да покаже най-доброто от себе си. И не само това, ами да спечели доверието и уважението на шеф Ангелов. Георги поведе синия отбор към успешен финал на вечерта, ръководейки го безупречно в хармония и синхрон. Той показа, че е готов със сърце и огромно желание постоянно да доказва мястото си в професионалната кухня.

В последният епизод на Hell’s Kitchen България миналия четвъртък Георги показа, че може да управлява кухнята умело, демонстрира перфектна координация между готвачите, лидерски умения и неговите усилия за успех заразиха отбора и те заработиха като машини.

Бургарският готвач е на 31 години и е израснал без родители в интернат. Занимава с готвене от 12 годишен и определя кухнята като свой дом. Именно в кухнята се чувства защитен и напълно щастлив. Работил е къде ли не – в кръчми, ученически столове, ресторанти … докато през 2015 година не заминава за Англия без да познава никого и без да говори езика. С много усилия, труд и лишения стига до Шеф де парти в един от най-известните хотелски вериги в света – Джумейра Лондон. Горд е с това, което е успял да постигне сам, разчитайки на себе си и на собствените си умения. Готвил е за Джейсън Стейтъм, Вин Дизел, футболният отбор на Манчестър Юнайтед, както и за българската тенис звезда - Георги Димитров.

Най-голямата му кулинарна мечта е да има собствен ресторант за българска кухня и да предава знанията си на другите. Казва, че досега не е успявал да отиде на кулинарно пътешествие в Индия, Китай и Корея и да учи готварски техники на място, защото се увлича от азиатската кухня. Именно с лютото си пиле биряни успя да впечатли шеф Ангелов. Обича да експериментира в кухнята. И когато почива пак готви. Много обича да приготвя български ястия, като любимата му мусака. Даже казва, че ако един български готвач не може да приготви традиционната мусака – то тогава не е никакъв
готвач.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама