Стартира процедура за закупуване на два медицински хеликоптера

13:23, 24 мар 20 25 2228 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

Министерството на регионалното развитие и благоустройството публикува процедурата за купуване на два медицински хеликоптера на стойност 20 млн. лв. Безвъзмездната финансова помощ се предоставя директно на Министерството на здравеопазването.

С осигуряването на въздушни линейки ще се подобри достъпът до спешна медицинска помощ в страната. Те ще се ползват за превоз на пострадали от мястото на инцидента до лечебно заведение, за транспорт между лечебни заведения, транспорт на пациенти при инциденти с масов характер и др.

снимка: БГНЕС

Медицинските превозни средства за транспорт по въздух ще бъдат използвани при спешни ситуации, при трансплантационни ситуации, както и за реакции по време на бедствия и аварии. Предвидено е хеликоптерите да бъдат оборудвани със съвременно медицинско оборудване и да бъде осигурена необходимата инфраструктура за експлоатацията им.

Защо новият медицински хеликоптер няма да издирва туристи в планината

Заложените дейности включват и изграждане и ремонт, както и лицензиране на съпътстващата инфраструктура, необходима за функционирането на въздушните превозни средства. Предвидено е и обучение за експлоатация на пилотен екипаж и медицински екипи. Крайният срок за подаване на проектното предложение е 19:00 часа на 29.05.2020 г.

Пълният пакет документи за кандидатстване и приложенията към тях: тук

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама