Над 500 кръводарители само за три дни

17:43, 24 мар 20 25 2354 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

Въпреки усложнената епидемична обстановка само за три дни (от 20 до 23 март) над 500 души са дарили кръв - 43-ма във Варна, 32-ма в Плевен, 21 в Стара Загора, 99 в Пловдив и 368 в София.

Преди дни започна кампанията: Дари кръв - спаси живот! Всички центрове по трансфузионна хематология в страната алармираха за значителен спад на желаещите да дарят кръв.

снимка: БГНЕС

От ежедневно преливане се нуждаят пациентите на клиниките по онкохематология, детска онкохематология, изгаряния, кардиохирургия, акушерство и гинекология, неврохирургия и т.н.  Голяма част от спешните медицински интервенции също изискват преливане на кръв.

Министерство на културата: Не спирайте да дарявате кръв!

снимка: БГНЕС

От здравното министерство оценяват ангажираността и готовността на дарителите да помогнат на болни и нуждаещи се, осигурявайки им нужните кръв и кръвни съставки за провеждането на животоспасяващи операции и спешни медицински интервенции.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама