Фирмите с отсрочка в Агенцията по вписванията

16:55, 24 мар 20 25 2596 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Търговците могат да подадат за обявяване декларация за липса на дейност за предходната година до 30 юни 2020 г., а не както до сега – до 30 март, съобщиха от Агенцията по вписванията.

Със закона се удължава и срокът за подаване в Агенция по вписванията на годишните финансови отчети и доклади за дейността до 30 септември 2020 г.

Агенция по вписванията е осигурила възможност за подаване на декларация за липса на дейност и на годишен финансов отчет и доклад за дейността по електронен път с електронен подпис, чрез интернет страницата на търговския регистър и регистъра на юридически лица с нестопанска цел.

Над 100 000 души са подали годишните си данъчни декларации за облагане на доходите по електронен път до момента, съобщиха от Национална агенция за приходите. Над 70% от всички получени в агенцията формуляри са изпратени онлайн, като общият брой на  обработените декларации е малко над 130 000.

От НАП напомнят, че подаването на декларации за доходите на физически лица и внасянето на данъка трябва да стане до 30 април и съветват клиентите си да използват електронната услуга за деклариране на доходите по интернет с персонален идентификационен код (ПИК). Към момента над 640 000 граждани имат активен ПИК, който могат да използват за всички е-услуги на приходното ведомство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама