Тръмп: Повече хора биха умрели от рецесия, отколкото от Covid-19

21:02, 24 мар 20 / Свят 25 1454 Topnovini

Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп предупреди, че в случай на рецесия ще умрат повече хора, отколкото от коронавируса.

Световна рецесия след края на коронавируса

Президентът многократно се отказа от призиви за разширяване на блокирането в цялата страна в опит да се ограничи разпространението на Covid-19.

"Дадох срок от две седмици и в понеделник или вторник ще оценим ситуацията по това време, но трябва да отворим тази страна...Трябва да накараме страната да работи. Повече хора биха загинали, ако поставим страната в масивна рецесия или депресия", подчерта Тръмп, цитиран от БНР.

Президентът многократно подчерта, че САЩ са имали "грип и други вируси и преди", но никога не се е стигнало до блокада преди избухването на Covid-19. "Това е много болезнено за страната ни", заключи той.

Доналд Тръмп отбеляза, че "би се радвал" американската икономика да "отвори" до Великден, 12 април. "Трябва да върнем страната си на работа", заяви Тръмп. По думите му ако икономиката не започне отново да работи след няколко седмици, "ще бъде много трудно да се рестартира отново".

В какъв свят ще живеем след COVID-19?

Междувременно стана ясно, че първата дама на Съединените щати - Мелания Тръмп е дала отрицателен резултат за коронавирус.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

За или против сте да бъде създаден Икономически кризисен щаб?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 204 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.