Столична община с единна информационна система за COVID-19

11:40, 25 мар 20 / София 25 3019 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Вече е активна единна информационна система по въпросите за COVID-19, която изградихме с безвъзмездното съдействие на софийския офис на SAP Labs Bulgaria, филиал на световния софтуерен лидер SAP SE. Toва съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова във Facebook.

Платформата предоставя актуална и полезна информация по основите въпроси - какво да правим ако имаме съмнения, че сме били в контакт със заразени лица, какво да правят възрастните, завърналите се от чужбина и др. Идеята е цялата информация да бъде събрана на едно място и да се обновява постоянно. Целта на общината е гражданите да имат бърз достъп без да търсят страниците на различни институции.

С платформата събираме и обратна връзка от гражданите за нуждата от друга информация, както и даваме още една възможност на доброволци и дарители да заявят желанието си за съдействие“, посочи Фандъкова. Тя обясни, че от началото на извънредното положение редица софийски технологични компании активно предлагат идеи за решения в помощ на гражданите и на управлението на града в кризисната ситуация. Фандъкова благодари на стартъп и IT компаниите в София за тяхната активност, както и на екипите на общината - Innovative Sofia и Invest Sofia, които работят заедно с тях.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама