Продажбите на оръжие в САЩ скочиха с 800%

13:33, 25 мар 20 / Свят 25 2126 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

Продажбите на оръжие в САЩ избухнаха през последните две седмици, откакто коронавирусната епидемия се влошава и хората се запасяват с оръжие и боеприпаси от страх, че пандемията може да доведе до социални вълнения.

"Имаме около 800% увеличение на продажбите", заяви Дейвид Стоун, собственик на магазин за оръцие в Тулса, Оклахома. "Все още не съм изчерпил оръжията от никакъв калибър, но се приближавам към това", добави той.

Повечето клиенти, които бързат да се въоръжат и да купят боеприпаси, го правят за първи път, грабват всичко налично.

Полицията търси нарушилите карантината през телефоните им- да се притесняваме ли?

"Страхът е от коронавируса. Самият аз не го разбирам и смятам, че е неразумно", каза той, цитиран от БГНЕС.

Снимка: CANSTOCKPHOTO

Няколко други собственици на магазини в Съединените щати заявиха, че също са забелязали скок в продажбите, тъй като хората се опасяват, че социалният ред ще се разклати, ако здравната и икономическата криза, причинена от вируса, ескалира.

Тифани Тийсдейл, собственичка на магазин за оръжие и боеприпаси, споделя, че преди са продавали 20 до 25 огнестрелни оръжия. Сега продава по над 150. Тя каза, че в цялата страна има недостиг на пушки, заедно с боеприпаси за тях, както и боеприпаси за пистолети.

Жител на Юта сподели, че наскоро купил пушка за защита, но трудно намира патрони. „Пушката изглежда като благоразумно огнестрелно оръжие за самозащита, в случай че вирусът COVID-19 накара хората да станат раздразнителни и откачени“, каза той.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама