БСП: Схемата 60:40 ще утежни финансовото състояние на малките фирми

14:18, 25 мар 20 / Политика 25 2478 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

От БСП смятат, че предлаганата схема, според която държавата да плати 60% от заплатата, а работодателят - 40 на сто, ще утежни финансовото състояние на малките фирми.

Заделените от държавата 500 млн. лв., с които ще бъде увеличен капиталът на Българската банка за развитие, няма да се разпределят по прозрачен начин, заяви депутатът от левицата Румен Гечев, цитиран от БНР. Той посочи, че едно от условията за финансиране - фирмите да нямат задължения към държавния бюджет, за много от тях е неизпълнимо.

Снимка: CANSTOCKPHOTO

Правителството насочва 4,5 милиарда лева за помощ на бизнеса и заетостта

"Някои от мерките отговарят на европейските практики и ние ги подкрепяме. Но, те са половинчати - не са изяснени конкретните механизми за реализация. Имаме съмнения за ефективността по този начин, по който са направени. Най-важното е тук правителството е с принципа: "Ние не се ангажираме, ще ви даваме кредити". За разлика от подхода на другите страни-членки на ЕС. Това е едно от сериозните ни разминавания. Сигурен съм, че и българският бизнес ще оцени по същия начин тези мерки, тъй като от вчера, късно вечерта, и днес звънят от бизнес асоциации именно с несъгласие на тези мерки, тъй като и на тях не им е ясно кога и при какви условия така очакваните стимули ще стигнат при тях", коментира Гечев.

Иван Костов: Законът за извънредното положение е изключително успешен

В най-скоро време от БСП ще предложат алтернатива и пакет от конкретни мерки за малкия бизнес и за хората, които се самоосигуряват

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама