Каракачанов е изследван за COVID-19

16:42, 25 мар 20 25 1952 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов се е тествал за COVID-19. Това е станало преди 5 дни, а тестът е бил отрицателен, съобщи самият Каракачанов в ефира на Нова телевизия. 

Асим Адемов: Европейските фермери имат нужда от нашата подкрепа

"Като свърши извънредното положение, поне месец ще бъде необходимо на фирмите, за да възстановят дейността си. Ако бъдат притиснати от банките - ще ги фалират и унищожат", коментира той по отношение на ситуацията у нас. 

"Основният ресурс на България е земята, а тя се използва на примитивно ниво", каза още той и допълни, че липсва овощарството, животновъдството, зеленчукопроизводството и от там - преработвателната дейност.

По думите му благодарение на мерките, които взе правителството, разпространението на коронавируса е по-ограничено, отколкото в други държави в Европа. "От сега е разумно да се мисли за икономическото положение на страната и след него. При най-малкото сътресение нещата се разклащат. Българското земеделие беше оставено на принципа, че "пазарът определя", добави още той.

Когато падне извънредното положение, вместо да тръгнат по чуждите брегове на други държави, чрез ваучери българите да посетят родните курорти, добави Каракачанов, като апелира да се помогне на българския туризъм.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама