ООН стартира план за борба с коронавируса

18:12, 25 мар 20 / Всичко за коронавируса 25 1211 Ивета Василева

"ООН пуска в действие план за оказване на подкрепа на бедните държави в борбата с коронавируса. Предполагаемият бюджет за него е около 2 милиарда долара", заяви генералният секретар на организацията Антонио Гутериш, цитиран от БГНЕС.

ЕС зове за спешна евакуация в пренаселените мигрантски лагери в Гърция

Пред журналисти той заяви, че проектът ще бъде координиран от управлението на ООН по хуманитарни въпроси и „с достатъчно финансиране ще спаси много животи и ще предостави на хуманитарните структури и НПО лабораторни консумативи за тестване и медицинско оборудване за лечение на болни“.

Планът включва допълнителни мерки за подкрепа на страните, които продължават „да отварят домовете и градовете си за бежанци и мигранти“. На най-уязвимите държави ще бъдат доставени необходимо лабораторно оборудване за тестване за коронавирус и медикаменти за лечението на болни.

Снимка: БГНЕС

В лагерите ще бъдат монтирани съоръжения за миене на ръце. Предвижда се провеждането на информационна кампания за начина, по който хората биха могли да защитят себе си и другите от вируса. Според плана, в Африка, Азия и Латинска Америка ще бъдат създадени центрове за преместване на хуманитарни работници и консумативи до местата, където са най-необходими.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как ви се отразява седенето вкъщи?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 3 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.