Важното за теб: Максим Бехар – моят живот е PR-ът

10:00, 26 мар 20 / Важното за теб с Ники Кънчев 25 7463 Любомира Николова
СНИМКА: TOPNOVINI

Следващият ни гост в поредицата „Важното за теб с Ники Кънчев“ е журналистът и PR експерт Максим Бехар.

За най-новата му книга, за това да си ръководител на компания на четвърт век и каква е ролята на PR в живота на журналиста, вижте във видеото:

 

 

 

От книгата  „Световната PR революция“  разбираме какво се случва в света – не само в областта на PR, а въобще в областта на публичните комуникации. В нея откриваме 100 души –  водещи PR експерти от 65 държави от целия свят, които казват мнението си за това как се развива този бизнес в света.  

Какво е PR-ът в живота му?

„Веднъж журналист – цял живот журналист. Смятам, че това, което аз започнах преди 25 години – нов бизнес public relations, който до тогава беше почти непознат в България, е някак си логично продължение на това, което бях в журналистиката – създавах съдържание, опитвах се то да бъде интересно и ясно. Направихме една добра компания, която вече четвърт век я има на пазара и е сред водещите такива. Най-важното е, че изпитвам огромно удоволствие от това, което правя. За мен PR-ът е моят живот“., разказва Максим.

За какво ще е следващата му книга?

За модерния мениджмънт, която му е поръчана от голямо българско издателство. „Там описвам различни случки. Понякога смятам, че съм добър, а понякога смятам, че не съм добър“, разказва той.

Уволнявал ли е служител за нещо?

Не, никога не го правил. Дава до десети шанс, тъй като това е поглед в бъдещето и визия за поне 2-3-4 години напред, защото никой не се е родил научен.

Мога да направя от аматьора професионалист за 5-6 месеца, но не мога да направя от мързеливия човек работлив, както и от интриганта – team worker, дава за пример Максим.

Смята, че е добър мениджър, защото един лидер си личи по това не дали печели много и дали е милионер, а когато създава екипи и от тях излизат други лидери.  

Какво мрази Максим?

Думата работодател и смята, че изобщо не е важно кой е собственик на компанията, важно е кой е мениджър и я управлява.

„Трябва да има много добър паритет, защото служителят трябва да дава своето и мениджърът трябва да показва отношението си, така че те да се срещнат посредата. През 2020 година вече обичам да управлявам компанията си хоризонтално – да бъда един от многото, а не да бъда отгоре“.

Разликата в правенето на PR в традиционните и в социалните медии

Според PR експерта профилите в социалните мрежи – Facebook, Instagram, Linkedin, не са за подценяване, защото там има хора с над 1 млн. последователи, а няма дори телевизия, която да има такава аудитория, да не говорим за вестници.

По думите му социалните медии тотално са променили живота ни и е убеден, че е към по-добро. „Дават възможност на всеки да може да изрази себе си и да влияе, ако има какво да каже“.

Максим Бехар няма нито един случай, в който съветът му към клиент да е бил грешен.

Важното за него е щастието. „Много е важно да си щастлив в работата и сред хората, които имаш - семейството си и всички, с които споделяш ценното си време. Ако човек не е щастлив, не може да направи нищо. Не може да е полезен нито на себе си, нито на хората край него“.

Има ли ученици, които са го надминали?

„Сигурно има“. Има колеги, които са били при него на много ниски позиции, а сега са в добре представени компании и са мениджъри и той е много горд от това.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!