Образователният министър: Нулева година няма да има

08:51, 26 мар 20 25 3208 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Още в началото на седмицата подготвяхме системата, казахме, че дистанционното обучение ще продължи поне до 13 април. Това каза просветният министър Красимир Вълчев пред Нова телевизия, след като минути по-рано от Националния оперативен щаб съобщиха, че ще предложат удължаване на противоепидемичните мерки до 12 април.

Щабът препоръчва извънредните мерки да се удължат до 12 април

В много голяма част от училищата дистанционното обучение стартира ефективно. Разбира се, има проблеми, призна министърът и съобщи, че по принцип има проблем с 20% от учениците в системата.

Просветният министър бе категоричен, че нулева година няма да има. Освен преход към дистанционна форма на обучение, ние направихме и преход към нови форми на преподаване, каза още министърът.

МОН се подготвя да продължи електронното обучение до 13 април

Колкото до матурите Красимир Вълчев изрази надежда, че бързо ще се адаптират към нови дати на изпитите. Най-трудно ще е за 12-ти клас, тъй като там е свързано съгласуване с висшите училища, но съм сигурен, че и те ще отложат приема, посочи Вълчев.

Лятната ваканция ще започне по-късно и ще има доучване, прогнозира министърът. Вълчев заяви, че вероятно ще има изместване на празненствата за абитуриентските балове.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама