Bosch разработи тест за коронавируса с резултати до 2,5 часа

15:18, 26 мар 20 / Свят 25 2376 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

Немският концерн Bosch разработи автоматизирана система за тестване за новия коронавирус, която показва резултата в рамките на 2,5 часа. Това се казва в съобщение, публикувано от компанията.

"С помощта на този тест, разработен за шест седмици, пациентите могат да проверят за наличие на коронавирусна инфекция SARS-CoV-2 по-бързо от 2,5 часа след вземане на пробата", се казва в съобщение за пресата, пише БГНЕС.

„Новата разработка ще бъде налична в Германия от април, след това ще последват други пазари в Европа и извън нея“, заявиха от компанията.

Covid-19 по света: 70% от жертвите са в Европа

Предполага се, че тестовете ще се използват в медицински заведения, а не в домашна среда. С всяко устройство можете да вземете 10 проби на ден. Точността на диагнозата е 95%, съобщават още от Bosch.

Според вирусолога Кристиан Дростен, в Германия седмично се правят около 500 000 теста за новия тип коронавирус.

"Журналисти от цял свят ме питат защо имаме толкова малко смъртни случаи в съотношение с броя на заразените хора. До известна степен това може да се обясни с факта, че имаме много активна лабораторна диагностика. Оценките от последните дни сочат, че правим половин милион тестове на седмица“, каза той.

По официални данни в Германия има 35 500 заразени, 198 души са починали от последствията от болестта.

СНИМКА: БГНЕС

В Германия почти целият социален живот се свежда до нула. Музеи, театри, концертни и изложбени зали, ресторанти, барове, фризьори, салони за красота, басейни и фитнес зали са затворени в цялата страна. За пореден път мерките бяха затегнати от понеделник. Нарушенията на ограниченията се наблюдават от полицията и административните органи.

Общонационална карантина беше решено да не се въвежда. Хората могат да ходят на разходки, да спортуват на открито, да бъдат в паркове и на площади.

88% от германците подкрепят правилата. Един от всеки трети смята, че мерките за ограничаване на обществения живот трябва да се засилят. Само 8% са против. 83% са казали, че спазват действащите правителствени разпоредби. 12% от анкетираните признават, че от време на време ги нарушават. 2% не смятат за необходимо да изпълняват изискванията. 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама