Хотел в Швейцария предлага 5-звезден „карантинен пакет“ с услуга - тестване за коронавирус

09:09, 27 мар 20 / Свят 25 2320 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

Швейцарският хотел „Aluxury“ предлага нов 5-звезден пакет услуги, който включва тестване за коронавирус в стаята, лекарски посещения и 24-часова медицинска грижа за своите гости на фона на бързо влошаващата се ситуация с коронавируса.

Туризмът и хотелиерството са сред секторите, които са най-засегнати от новия коронавирус, който първо се появи в китайския Ухан и след това се разпространи във всички европейски страни и извън тях. Индустрията на хотелиерството претърпя значителен спад в търсенето по целия свят и особено в Европа, която се превърна в следващия епицентър на пандемията.

Компанията за апартхотели „Le Bijou“, която управлява луксозното настаняване в Швейцария в градове като Цюрих, Женева и Базел, сега предлага нова услуга с дневна цена, варираща от 400 паунда до 4 000 паунда в съответствие с допълнителните заявки на клиентите, пише вестник „Дейли Мейл“, цитиран от БГНЕС.

„Видяхме възможност и действахме бързо, за да отговорим на нарастващите нужди“, заяви ръководството на компанията пред местните медии.

За да привлече гости, „Le Bijou“ започна да рекламира удобства по време на карантина, включително безконтактно настаняване и медицински услуги, предоставяни от „Double Check“, частна медицинска клиника в Швейцария.

Преди новата епидемия от коронавирус, „Le Bijou“ обслужваше само специални клиенти, предлагайки настаняване срещу цени от между 700 и 1 700 паунда на вечер. Компанията е посрещала известни и обществени личности като съоснователя на Apple Стив Возняк, Джордан Белфорд, бившият борсов брокер, чиято история вдъхнови филма "Вълкът от Уолстрийт" и дори саудитското кралско семейство.

Снимка: pixabay

Според британския всекидневник, дори и най-луксозните хотели в момента не са защитени от рязък спад в търсенето, което е довело до това съоснователя и изпълнителния директор на хотелската верига да предприемат творчески подход.

„В началото на март приходите спаднаха значително. Ние си казахме: ОК, трябва незабавно да реагираме на това“, заяви изпълнителният директор Александър Хюбнер.

Той съобщи, че традиционните резервации са спрели, след като болестта е достигнала Европа. Въпреки това Хюбнер е получавал нови молби от хора, които искали луксозно място, за да стоят далеч от огнището и да избягват болниците, където все още приготвят собствена храна и осигуряват достъп до лекари и медицински грижи.

Но 5-звездната услуга не е евтина - коронавирусното тестване е около 400 паунда, а проверката два пъти дневно от медицинска сестра е 1 500 паунда. Услугата за медицински грижи 24/7 пък струва 4 000 паунда.

Офертите на компанията изразяват най-новите опасения, че богатите и известни хора е по-вероятно да могат да бъдат тествани и лекувани от другите.

Множество известни, публични личности и спортисти са тествани за COVID-19, а други със симптоми са призовани да останат вкъщи, без да се тестват за вируса.

Швейцария е една от най-засегнатите от коронавируса страни с почти 11 000 положителни теста и 154 смъртни случая. 

TOPNOVINI.BGпризовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама