Обучени кучета ще откриват пациенти, заразени с COVID-19

10:33, 27 мар 20 / Свят 25 2094 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

В опит да бъде спряно разпространението на пандемията британски специалисти предложиха да обучат кучета, които да откриват пациенти, заразени с коронавирус. Британската асоциация „Медикъл дитекшън догс“ ще си партнира с Лондонското училище по хигиена и тропическа медицина за осъществяването на интензивна тренировъчна програма, информира БТА.

Общият брой на заболелите от COVID-19 е 276

Кучетата ще бъдат обучавани в продължение на шест седмици, за да могат да предоставят бърза и неинвазивна диагноза за заразените. Партньорските организации са влезли във връзка с британското правителство, за да разяснят как най-добрия приятел на човека може да се окаже ценен съюзник срещу пандемията.

Асоциацията „Медикъл дитекшън догс“ вече има опит с обучението на кучета за откриването на заболявания като рак, Паркинсон и някои бактериални инфекции. По същия начин кучетата ще бъдат дресирани да откриват COVID-19.

Те ще трябва да подушват образци, заразени с вируса, и да сигнализират за присъствието му. Освен това, кучетата са много чувствителни към изменения на телесната температура и потенциално могат да дадат знак за нейни високи стойности.

Обучените четириноги ще могат да бъдат използвани за откриването на заразени с вируса пътници при пристигането им в страната или на други обществени места. Четириногите ще могат да разпознават носителите на заразата, които още не са проявили нейните симптоми.

TOPNOVINI.BGпризовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама