17 нови случая на коронавирус у нас, общо стават 293

17:04, 27 мар 20 25 5250 Шрифт:
Автор: ТопНовини Автор

Още 17 нови положителни проби за COVID-19 са регистрирани, с което случаите на заразени у нас стават 293, това съобщи председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски, предаде репортер на TOPNOVINI.BG.

24 000 българи са под карантина

От тези 17 нови случая в София са 13, във Варна един, в Пловдив един, който е персонал от болницата. В Сливен е един - съпруга на първия случай и в Пазарджик един.

Днес има изписан един от "Пирогов", с което стават 9 изписани и изчистени. От ВМА са изписани 4 лица, които все още не са с отрицателни проби, но са с добри клинични характеристики и остават за домашно лечение. 

В тежко състояние са осем души, от които пет в "Пирогов", един в “Св. Анна” и трима в Благоевград. Най-младият пациент е 3-годишен, а най-възрастния е на 81 години. Общо в страната лежат 99 души в болница, като 53 са в софийските болници. Няма приети деца на болнично лечение.

В момента имаме около 7 000 теста и сме в процес на получаване на около 10-15 хил, уточни ген. Мутафчийски. Той съобщи още, че двама полицейски служители са заразени с коронавирус. "Навсякъде, където има интензивно събиране на хора, се извършва дезинфекция. Тези полицаи не са се заразили при проверка, установени са контактните лица. Те са вкъщи с леки симптоми", каза още той. 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама