313 са заразените с коронавирус у нас, мъж е починал в „Пирогов“, друг - в Благоевград

12:50, 28 мар 20 25 4559 Шрифт:
Автор: ТопНовини Автор

313 са вече заразените с коронавирус в България, като случаите за денонощието са 37, това съобщи председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски, предаде репортер на TOPNOVINI.BG.

В "Пирогов" е починал мъж, който е бил в тежко състояние, обяви още ген. Мутафчийски. Болницата е обособила отделно помещение за преглед на пациенти със съмнения за коронавирус. Пред централния вход на лечебното заведение е поставено специално помещение за преглед.

По-късно беше съобщено, че в благоевградската болница е починал 55-годишен пациент с коронавирус, който е работил на скилифт в Банско.   

28 дни е задължителната карантина за заразените с коронавирус

В София вече заразените са 200, 11 са новите случая за нощта - 4 от "Света Анна", една жена лекар от пета градска, мъж от "Сити клиник Токуда", мъж от Медицинския институт на МВР, 4 амбулаторни.

Във Варна има един нов случай. В Пловдив са двама - мъж на 83 години и жена на 47 години от "Свети Георги", като жената е персонал в неврохирургията. В Бургас са 4 новите случаи - семейство с две деца - на 15 и 20 години. Те са под домашна карантина. Бащата се е върнал от Франция.

В Кърджали има два случая - мъж на 71 години и жена на 68 години от Ардино. Ген. Мутафчийски съобщи, че е тревожно състоянието на най-възрастната жена на 86 години, която се намира във ВМА. Тя е пред интубация - за около четири дни е започнала с минимални оплаквания и е стигнала до изключително тежка клинична картина.

По отношение на това, че хиляди студенти се канят през май да заминат в САЩ, в шеговит стил с усмивка ген. Мутафчийски заяви: "Хиляди студенти не се готвят да пътуват никъде. Това е моят отговор".

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама