Над 10 000 са починалите вече в Италия

20:05, 28 мар 20 / Свят 25 2983 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Над 10 000 са вече починалите от коронавирус в Италия, съобщи Гражданската защита в Рим. Само през последните 24 часа в страната са починали 889 души и така броят на починалите от началото на пандемията е 10 023 души, предаде БГНЕС.

92 472 са заразени от COVID-19 в Италия.

сн. ЕПА/БГНЕС

Германската армия днес изпрати пълен с помощи самолет Airbus A310 Medevac за пострадалите от коронавируса в Бергамо. Със същия самолет обратно ще бъдат върнати шест пациенти за допълнително лечение.

В Ломбардия и по-специално в Бергамо има най-много жертви на заразата.

30 албански лекари и медицински работници пък пристигнаха в Бергамо.

сн. ЕПА/БГНЕС

Премиерът Еди Рама заяви, „че не може да гледа Италия в беда и изпраща помощ, защото обичаме Италия“. „Това е война, в която никой не може да победи сам. Скъпи членове на тази смела мисия за живот, отивате на война, която е и наша Днес всички сме италианци и Италия ще победи във войната и за нас, и за цяла Европа и света. Бог да ви благослови всички“, завърши Рама.

Албанският медицински екип беше посрещнат на летището в Рим от министъра на външните работи Луиджи ди Майо. Медиците ще останат в Италия за един месец, а заплащането им е поето от албанското правителство. 

74 нови случая на коронавирус в Гърция, Турция спира влакове и отменя полети

Италианската асоциация на лекарите заяви, че 51 лекари са починали досега поради пандемията на коронавирус, съобщи БТА.

Италия, първата западна страна, която въведе строги ограничения за придвижване след избухването на вирусното огнище преди пет седмици, продължава да затяга тези мерки, като предни дни правителството забрани всички несъществени бизнес дейности до 3 април.

Според вестник "Corriere della Sera" правителството обмисля да удължи блокадата на цялата страна с още две седмици до 18 април, като същевременно разхлаби някои от мерките по отношение на индустриалната дейност.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама