Почина още една жена с коронавирус у нас

13:17, 29 мар 20 25 6384 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Тази сутрин е починала 51-годишната жена с COVID-19, която беше хоспитализирана в МБАЛ Благоевград, потвърдиха от Министерството на здравеопазването.

Жената е страдала и от астма. Късно снощи в лечебното заведение почина и 74-годишната й майка. С това броят на жертвите в България станаха осем. 

Контактните лица на починалите майка и дъщеря са установени, заяви директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ д-р Калоян Калоянов, предаде БТА. Издирените контактни лица на двете жени са около петнадесет. Взети са проби за COVID-19, като се чакат резултатите. Всички контактни са поставени вече под карантина.

Междувременно ген. Венцеслав Мутафчийски коментира пред bTV твърденията на общинския кризисен щаб в Банско, че мъжът, който издъхна в благоевградската болница, не е бил болен от коронавирус. "Починалият в Благоевград пациент е проявявал всички симптоми на COVID-19 и е дал една положителна проба", заяви той. 

Издирени са и контактните лица на 55-годишния мъж. Той е от Банско, но не е работил на скилифта, каквато беше първоначалната информация. Мъжът е работил в цех за мебели в курортния град, а на неговите колеги, както и на останалите контактни лица, са взети проби за COVID-19 и са поставени под карантина.

От ВМА съобщиха днес, че 338 са общо потвърдените случаи на COVID-19 в страната ни към момента

7 са новите положителни проби. Те са установени в Пловдив (3 случая), Варна (1 случай), Кърджали (1 случай), Смолян (1 случай), Сливен (1 случай). Жертвите вече са 8, а излекуваните - 11.

Вече е организирано тестването на 1000 души, които ще бъдат изследвани за коронавирус и върху чиито резултати ще се гради статистически модел. Изследването ще се проведе в МВР болница и е организирано от вътрешният министър, защото те са полицаи.

Щабът премести брифинга си, вече ще е само сутрин в МС

От утре също така Националният оперативен щаб ще провежда ежедневните си брифинги в Министерския съвет в 8 часа сутринта, вместо в 17 часа, съобщиха от правителствената пресслужба. Промяната ще даде възможност да се предоставя информация на медиите в реално време още в ранните часове на деня, като се обобщава и динамиката на ситуацията от изминалото денонощие.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама