Бебе с коронавирус почина в САЩ, изясняват причината за смъртта

10:52, 29 мар 20 25 2105 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Отделът за обществено здраве и губернаторът на щата Илинойс Джей Б. Прицкър съобщиха за смъртта на бебе по малко от 1 година на територията на Чикаго, предава БНР. 

Тръмп няма да поставя щата Ню Йорк под карантина

При тестване за Covid-19 пробата на детето е била положителна. Тъй като никъде по света до момента не се споменава за фатален край при малки деца и бебета свързани с коронавируса, в момента се прави пълно разследване на причината за смъртта на детето.

„Трябва да направим всичко възможно, за да предотвратим разпространението на този смъртоносен вирус. Ако не за да защитим себе си, то да защитим тези около нас“, казва директорът на здравния отдел д-р Нгози Езике.

Заразена с COVID-19 роди здраво бебе

В Илинойс данните до момента показват, че възрастните са изложени на по-висок риск от усложнения при Covid-19, като повече от 85% от смъртните случаи от коронавирусната инфекция в щата са сред хората на възраст 60 и повече години, но това не означава, че за останалите възрастови групи заболяването е безобидно и безопасно.

Според последни данни за щата се съобщават 465 нови случая на заболели от Covid-19, както и 13 нови смъртни случая.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама