Столичният кмет се включи в доставянето на храна на възрастни хора

16:09, 29 мар 20 / София 25 2584 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Столичният кмет Йорданка Фандъкова достави храна на възрастни хора, заедно с екипите на общината, към които работят и доброволците от общинското доброволно формирование, БЧК и граждани. Тази седмица 165 възрастни хора са получили до дома си храна и лекарства, от които се нуждаят.

Стартира нова платформа за доброволци в подкрепа на кризисния щаб

"Драгомира, Лидия и Виктория, на които днес занесох храна и лекарства, стриктно спазват препоръките и не излизат от вкъщи. Разбира се, излизането навън и контактите с приятели им липсват. Искаха да кажат на повече хора, че сега е важно да сме отговорни и единни и затова го казвам и от тяхно име. Останете вкъщи! Ние можем да Ви помогнем при нужда!", сподели Фандъкова във Facebook.

Фандъкова: Опасността не отминава, а идва

От началото на епидемията организираме доставки по домовете за възрастни хора. 40 човека от дирекция „Аварийна помощ и превенция“, 18 служители на дирекция „Транспорт“, 28 доброволци от доброволното формирование на София и 27 доброволци от БЧК и граждани всеки ден отговарят на обажданията и носят храна до дома.

Общината и БЧК разполагат с по 40 човека от нашите доброволни формирования, които също се включват по график. Готов е и първия ни екип от 28 граждани, които са се записали за доброволци. През следващата седмица и те ще бъдат включвани в доставките.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама