Как да пребориш коронавируса: Разказ на излекувания ски инструктор от Троян

07:42, 30 мар 20 25 2661 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Един от изписаните излекувани от коронавирус пациенти е ски инструкторът Веселин Ангелов от Троян. 38-годишният мъж  разказва как е преминал през тежкото изпитание пред Нова телевизия.

Ски учителят обясни, че първата седмица имал изключително висока температура и болки в мускулите. След като температурата не спадала, потърсил лекарска помощ в болницата в Разлог. Прибрал се в Троян, след което го приели в Инфекциозната болница в Ловеч. След две отрицателни проби е изписан и е вече у дома, където ще прекара още 28 дни под карантина.

Пандемията с коронавируса през последните часове

“От вчера съм вкъщи. Първата седмица беше доста трудно, защото температурата не спадаше. Успяха да я овладеят чак на десетия ден. Приемах три антибиотика, като два от тях бяха венозно. През първите 5-6 дни нямах никакъв апетит и ми се виеше свят. Подобрението започна чак след седмица, която беше много тежка“, разказва Веселин. Той разказва, че симптоматиката при него е протекла различно. През първите 3-4 дни е имал температура и болки в мускулите. Нямал е кашлица и не се притеснил, че може да е коронавирус.

„Аз рядко хващам и грип, имам силен организъм и нямам база за сравнение с друга настинка. От вчера започнах и ново лекарство, което трябва да приемам още една седмица. За тези две седмици отслабнах 8 килограма. Чувствам се отпаднал, но се надявам положението да се подобрява“, казва Веселин. Според него е възможно да е бил заразен от туристи от Великобритания или Израел, каквито били гостите на лифта в последните дни. Пробите на съпругата и детето му са отрицателни.

БЧК с онлайн чат за първа психологическа помощ

Температурата остава в продължение на много дни и много важна роля играе самият организъм. Точно това е и причината, поради която възрастните хора не могат да преборят вируса в много от случаите“, добавя той. Споделя, че вирусът го има и хората не бива да подценяват положението.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама