Емил Димитров се яви в прокуратурата

14:10, 30 мар 20 25 3650 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров се яви в прокуратурата заради ТЕЦ  „Бобов дол“.

„Обади ми се зам.-главният прокурор да се явя в прокуратурата за Бобов дол.Част от софийските отпадъци в момента се горят там, иначе София ще замирише. Непрекъснато правим проверки. Няма на инат да си дам оставката, но ако ще се занимаваме не с кризата, а с други работи, може и някой по-достоен да се заеме с поста. Трудно е. Нося графиците накъде какви отпадъци пътуват", заяви Димитров на влизане в прокуратурата.

Тази сутрин кономическа полиция и служители на РИОСВ влязоха в ТЕЦ „Бобов дол“ във връзка с информацията, че там е възобновено изгарянето на отпадъци.. На място се проверява дали ТЕЦ-ът разполага с всички необходими инсталации за опазване на околната среда и какъв точно отпадък се гори.

Изпълнителният директор на ТЕЦ „Бобов дол“ инж. Емил Христов обясни, че централата гори на денонощие по 20 т. отпадъци от гара Яна и за 4 години нямат издаден и един акт. „Не се притеснявам защото непрекъснато се правят замервания, няма никаква опасност за населението“, каза той пред БГНЕС.

 

ТЕЦ „Бобов дол“ възобновява горенето на отпадъци

В края на миналата седмица от ТЕЦ-а заявиха, че отново ще горят отпадъци, след като забраната на министъра на околната среда и водите отпреди два месеца е отпаднала. Това предизвика сериозно недоволство сред местното население. Преди два месеца за кратко беше задържан изпълнителният директор на ТЕЦ-а инж. Емил Христов, на който бе наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ от 30 хиляди лева.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама