А1 дарява 1% от плащанията през дигиталния портфейл А1 Wallet за борбата с COVID-19

09:31, 30 мар 20 25 1945 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

В допълнение към ползите, които потребителите на А1 Wallet имат - да плащат, получават и изпращат пари безопасно във време на ограничени социални контакти, А1 ще дари 1% от плащанията в подкрепа на лечебните заведения в борбата с коронавирус. Средствата ще бъдат превеждани по специално създадената дарителска сметка на Министерство на здравеопазването. Докато плащат безопасно и удобно с A1 Wallet на POS терминал или онлайн, потребителите на дигиталния портфейл помагат за осигуряване на цялостни предпазни комплекти за работещия медицински персонал, консумативи, апаратура и респиратори, съобщиха от компанията.

А1 Wallet e безопасен начин и за пазаруване в условията на пандемия, когато трябва да се избягва физическия контакт и да се спазва социална дистанция. Използването на дигиталния портфейл намалява риска от заразяване с коронавирус при допир със замърсени банкноти и монети. При плащане на POS терминал пък няма нужда от въвеждане на PIN код, което е още един начин да избягваме замърсени повърхности. Дори при стриктно спазване на социална дистанция, хората пазаруват стоки от първа необходимост като храна и лекарства. В такъв момент използването на безконтактно плащане с А1 Wallet е не просто лукс, а разумно и отговорно решение.

Дарението на 1% от средствата през А1 Wallet към Министерството на здравеопазването е поредната от серия инициативи, които А1 предприема, за да помогне в преодоляването на кризисната ситуация с епидемията от COVID-19. По-рано тази седмица компанията обяви, че до края на месец април ще дарява на Министерство на здравеопазването по 1 лев за всяка сметка, платена от нейните клиенти през мобилното приложение Моят А1 и уеб версията му на сайта.

В началото на седмицата А1 стартира също и специално разработено приложение А1 Guard за превенция на телефонните измами, което може да се използва безвъзмездно от клиенти на всички оператори у нас и клиенти на фиксирани телефони на А1. Приложението е особено актуално в настоящата ситуация, предвид опасенията от увеличаващи се заплахи от телефонни измами, свързани с коронавируса.

Тези инициативи са част от кампанията за дигитална солидарност, в рамките на която А1 даде на своите клиенти безплатен достъп до ТВ канали, бонус от 10 000 МВ мобилен интернет, трафик до платформата за онлайн уроци Уча.се и решението за видеоконференции Eyeson. За абонатите, които се намират в роуминг в страните от ЕС, А1 предоставя бонус от 1000 МВ мобилен интернет на максимална скорост, а за тези извън рамките на ЕС – 50 безплатни минути за разговори.

В тези трудни моменти А1 многократно призовава хората да останат по домовете си. Практически всички услуги на компанията са достъпни и онлайн, а с А1 Wallet клиентите имат възможност да сведат до минимум и обращението на хартиени пари за пазаруване.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама