Купуват 3 респиратора със средства от DMS кампанията

17:00, 30 мар 20 25 2438 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

3 респиратора ще бъдат закупени с част от даренията, постъпили чрез DMS SOLIDARNOST, съобщиха от здравното министерство. За всяка от областните болници в Монтана, Силистра и Шумен ще бъде закупен по един респиратор, от какъвто лечебните заведения се нуждаят, за да осигурят в максимална степен адекватна медицинска помощ на пациенти с COVID-19.

Специализираната апаратура ще бъде доставена най-късно в началото на месец май. До момента събраната сума чрез DMS SOLIDARNOST възлиза на малко над 125 хил. лв.

От днес на интернет страницата на Министерството на здравеопазването е публикувана справка за всички дарители и постъпили средства по дарителската сметка. От 17 март до 27 март набраната по тази сметка сума възлиза на 1 920 346 лева. Данните за постъпващите средства по сметката ще бъдат актуализирани периодично.

VIVACOM и United Group даряват 900 000 лв. на Министерството на здравеопазването за овладяване на разпространението на COVID- 19 в България. Средствата ще бъдат преведени в дарителската сметка на Министерството на здравеопазването, открита за подпомагане на лечебните заведения при спешни ситуации. Преди дни министерството обяви дарителска кампания, с която цели да събере 5 милиона лева чрез DMS SOLIDARNOST на кратък номер 17777. Сумата, дарена от VIVACOM и United Group, покрива близо 1/5 от търсените средства, които ще помогнат на ведомството да подсигури най-належащите нужди на болниците в условията на разпространяващата се коронавирусна инфекция.

Дарителството – духовната спойка, която ще ни помогне да оцелеем

Водещият независим доставчик на телекомуникационни и медийни услуги за Югоизточна Европа United Group ще направи дарения за справяне с болестта във всички държави, в които оперира. То ще е в общ размер на 3 милиона щатски долара, от който 1.2 милиона в пари и 1.8 милиона – в медицинско оборудване. Групата оперира в Словения, Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина, Черна гора и Северна Македония.

Протегната ръка - история за добротата (ИНФОГРАФИКА)

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама