Путин и Тръмп обсъдиха коронавируса и цените на петрола

19:47, 30 мар 20 / Свят 25 2186 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Руският президент Владимир Путин обсъди по-тясно сътрудничество по въпроса за коронавируса с президента на САЩ Доналд Тръмп, като двамата се договориха за „консултации“ относно цените на петрола, съобщиха от Кремъл, предаде БГНЕС.

Петролът спадна до цените от 2002 г.

"Държавните глави изразиха сериозна загриженост относно обхвата на разпространението на коронавирус в света", се казва в изявлението. Те "обсъдиха по-тясно сътрудничество между двете страни" по отношение на реакция на пандемията от коронаруса, гласи изявлението, без да дава повече подробности.

Тръмп и Путин също "обмениха мнения относно настоящото състояние на световния пазар на петрол. Те организират консултации между Русия и САЩ по този въпрос" чрез съответните си министри на енергетиката.

22 260 жертви на COVID-19 в Европа

Цените на петрола се сринаха по-рано този месец след срив на преговорите между ръководената от Саудитска държава ОПЕК и Москва, което доведе до ценова война.

Тръмп по-рано заяви, че също така очаква Путин да поиска отмяна на американските санкции.

Тръмп няма да поставя щата Ню Йорк под карантина

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама