101-годишен италианец оздравя от COVID-19

07:04, 31 мар 20 25 2322 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Докато Италия продължава да се бори с пандемията от коронавирус, страната обяви добри новини. 101-годишен мъж от Римини беше изписан от болницата миналата седмица, след като победи COVID-19, предава БГНЕС. 

СЗО: Епидемията в Италия трябва скоро да се стабилизира

Идентифициран само като „Г-н П” от властите, столетникът е роден по време на пандемията от испански грип, която се разпространява по целия свят между 1918 и 1919 година. След като е тестът му за COVID-19 се оказва положителен, „Г-н П“ е приет за лечение в болница „Infermi“ в Римини.

Миналата сряда семейството му го е прибрало обратно вкъщи, изпращайки „послание на надеждата“ в тези мрачни времена.

Пандемията от грип през 1918 г. (наречен „испански грип“) е причинена от вирус H1N1 с гени от птичи произход. Около 500 милиона души са били заразени - около една трета от населението на света по това време - 50 милиона от които са умрели от вируса, според Центъра за контрол и превенция на заболяванията.

Китай дари на Италия лекарство за сериозно болните пациенти

„Той е бил свидетел на всичко това“, казва заместник-кметът на Римини пред местен вестник. „Война, глад, болка, прогрес, криза и възраждане. След като преодоля 100-годишната бариера, съдбата постави пред него това ново предизвикателство, невидимо и страшно в същото време".

„И той успя да го премине. Това показва, че дори на 101 години бъдещето все още не е писано". Той не е единственият столетник, който се е преборил с болестта. В Модена 95-годишната в Емилия-Романя стана първият човек в провинцията, победил COVID-19. В Китай 103-годишен мъж също беше излекуван в болница в град Ухан. 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама