Докато напишеш пост за някоя нова заповед, те вече са я отменили

14:19, 31 мар 20 25 3881 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Вчера здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед за задължителното носене на предпазни маски на обществени места. Днес я отмени след разговор с премиера. Причината – липса на консенсус в обществото. Рязката смяна на решението предизвика вълна от коментари в социалните мрежи и стана повод за поредното развихряне на народното творчество.

Докато напишеш пост за някоя нова заповед или закон, те вече са го отменили“, „Лягаш с едни закони ставаш с други - Държавен вестник не може да смогне да печата“, „Каква прекрасна държава - да живее предпоследната заповед, която може и да е последна, но... не се знае“, „Тези ги е страх от априлското въстание“, са само част от шегите, залели социалната мрежа. Има дори предложения и за нови заповеди - който не се е ваксинирал срещу COVID-19, да плаща глоба от 100 000 лева, независимо дали има ваксина или не.

Ако се съди по количеството на вицовете, толкова весела пандемия не е имало в историята на човечеството.

Отменената от Ананиев заповед предизвика и моментални реакции на общественици и политолози. Журналистът Драгомир Симеонов посочи: „Не ме е страх от министъра на здравеопазването, а от здравеопазването на министъра“. Радиоводещият Васко Громков пък коментира: „С мой другар от Съпротивата бях навън. Хората ликуват по улиците без дамски превръзки върху ченетата“. Във вълната от коментари се включи и телевизионният водещ Васко Мавриков: „Здравният министър Кирил Ананиев заяви на брифинг в МС, че българската държава ще закупи 1 млн. предпазни маски“. Дано, дано, спечеля тази обществена поръчка и да се свърши тази мъка на безпаричие“.

Според политолога Евгений Дайнов всяка заповед е предпоследна. „Това поне го знам, живял съм го. Светът се подреди...“, посочи той. Колегата му Георги Харизанов посочи: „Аз маска ще продължа да нося, г-н Ананиев. А Вие дано не продължите да пишете неща, които на другия ден сам да отменяте. Заради подобни недомислия олекват авторитетът и трудът на много хора и цялото общество започва да губи доверие в мерки, които са жизненоважни за същото това цяло общество. Да вземете да се стегнете викам. А ако не можете - никой не се е родил министър“.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама