COVID-19 по света: Над 800 000 заразени и почти 40 000 починали

15:08, 31 мар 20 / Свят 25 3169 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

Броят на заразените от коронавирус в света вече надхвърли 800 000 души. Починалите от вируса са почти 40 000. Това съобщиха от университета "Джон Хопкинс", пише БГНЕС.

12-годишно дете почина от коронавирус в Белгия

Нарастващата смъртност от епидемията от вируса изведе САЩ пред Китай в мрачната статистика на фаталните случаи с 3 300 смъртни случая. 

Тежко засегнатите Италия и Испания вече са изпреварили Китай и сега техни са повече от половината от близо 38 000 смъртни случая от COVID-19 в световен мащаб, сочат данни от университета. 

Бебе с коронавирус почина в САЩ, изясняват причината за смъртта

Франция стана четвъртата държава в света, в която броят на жертвите надмина
3000. Местните експерти очакват пика на епидемията в края на тази седмица.

Световната здравна организация (СЗО) предупреди, че макар вниманието да се насочи към епицентрите в Западна Европа и Северна Америка, пандемията на коронавируса далеч не е приключила в Азия.

„Това ще бъде дългосрочна битка и не можем да намалим защитата си“, каза д-р Такеши Касаи, регионален директор на СЗО за Западния Тихи океан. “Нуждаем се всяка страна да продължим да реагира според местното си положение“, добави той.

Новият коронавирус причинява леки или умерени симптоми при повечето хора. За някои, особено по-възрастните хора и хората със съществуващи здравословни проблеми, това може да причини по-тежко заболяване или смърт.

След като се появи за първи път в Ухан, Китай, миналия декември, новият коронавирус се разпространи в поне 177 страни и територии, според данни, събрани от американския университет Джонс Хопкинс.

Данните показват, че над 777 000 случая са регистрирани в целия свят от миналия декември, като смъртните случаи са над 37 000 и над 164 000 са възстановилите се пациенти.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама