Над 4 хил. са жертвите на коронавируса в САЩ

10:29, 01 апр 20 25 1901 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Броят на починалите от Covid-19 в САЩ от началото на пандемията достигна 4027, което е двукратно увеличение за три дни, обяви днес университетът „Джонс Хопкинс“, предаде АФП.

Тръмп няма да поставя щата Ню Йорк под карантина

В събота беше съобщено за 2010 починали. Белият дом прогнозира, че жертвите на коронавируса в САЩ ще бъдат между 100 000 и 240 000, ако се спазват сегашните указания за социално дистанциране. Прогнозите бяха представени вчера на брифинг в Белия дом.

"Ако не бяха въведени мерки за спазване на социална дистанция в страната, щяха да умрат между 1,5 милиона и 2,2 милиона души", заяви координаторката на работната група в Белия дом за борба с Covid-19 Дебора Бъркс. 

Снимка: БГНЕС/ Приют за бездомници в Лас Вегас

Президентът Доналд Тръмп призова американците да се подготвят за тежки две седмици, но предрече, че страната ще види скоро „светлина в края на тунела“.

Путин и Тръмп обсъдиха коронавируса и цените на петрола

Държавният глава на Русия Владимир Путин е предложил в понеделник в телефонен разговор с американския си колега помощ с медицинско оборудване за борбата с разпространението на коронавируса в САЩ, съобщи снощи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Самолетът се очаква да пристигне в САЩ днес, каза представител на американската администрация.„Аналогично и САЩ изпращат оборудване и материали в много други страни и ще продължават да правят това в още по-голям мащаб“, подчерта той пред РИА Новости. 

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама