Строители не искат държавна помощ, а да продължават да работят

12:10, 01 апр 20 25 1855 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

Националната асоциация на строителните предприемачи искат да продължат да работят. От Асоциацията заявяват, че при спиране на административния и производствен процес ефектът за стопанството на страната ще е пагубен, a този негатив ще се изстрада както в обществен, така и в личен план.

Ще се появи огромна маса от безработни граждани, за които държавата няма да има ресурс за социални помощи и осигуряване. Само в строителството са заети над 200 000 работници, които осигуряват препитанието на над 500 000 човека. Няма да могат да се обслужват потребителските кредити, което ще доведе до блокиране в банковия сектор. Ще фалират много производства и стопански дейности, което драстично ще намали приходите към бюджета.

Снимка: БГНЕС

От Асоциацията подчертават, че в този момент не искат държавна помощ, която е по-добре да бъде насочена към други сектори и най-вече в здравеопазването, като остават в готовност при необходимост да окажат подкрепа.

Те предлагат създаване на експертен икономически съвет - основна задача на съвета трябва да бъде анализ на текущата икономическа ситуация и предлагане на адекватни мерки за оцеляване на икономиката.

В тази връзка припомняме, че TOPNOVINI.BG внесе предложение до правителството за създаване на Икономически кризисен щаб за справяне с последиците, които държавата ни неминуемо ще претърпи след кризата с коронавируса.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама