48 българи се завърнаха от Тирол

15:47, 02 апр 20 25 2074 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

48 българи се завърнаха от поставената под карантина австрийска провинция Тирол със съдействието на Министерството на външните работи.

32 сънародници са пътували с изпратен от България автобус. Останалите са се придвижили с осем автомобила.

Конвоят е преминал успешно австро-унгарската и унгаро-румънската граници и пристигна на ГКПП „Дунав мост Видин- Калафат“ около 14 часа българско време. Преди да влязат у нас на пътуващите е била премерена температурата, попълнили са и карантинни листове. Сънародниците ни ще бъдат поставени под строга карантина.

От Виена до границата с Унгария автобусът е бил съпровождан от посланика ни в Австрия д-р Иван Сираков и дипломати от мисията ни във Виена. На румънска територия сънародниците ни са били съпроводени от дипломатически представители на посолството ни в Букурещ.

Около 100 българи се опитват да се приберат у нас

Репатрирането на българските граждани стана възможно и със съдействието на властите на Австрия, Унгария и Румъния, където беше осигурен зелен коридор за автобуса.

От външно министерство продължават да работят за завръщане и на други наши сънародници. Те призовават тези, които нямат наложителни причини, да не се прибират. 

 TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама