Перу въведе отделни дни за излизане на мъже и жени

07:35, 03 апр 20 25 2437 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Перу затегна ограниченията за придвижване с цел борба срещу коронавируса, като забрани мъже и жени да излизат в един и същи ден по улиците, предадoха Франс прес и БТА.

Китай обяви 4 април за ден на национален траур

Съгласно мярката, обявена от президента Мартин Вискара, хората от мъжки пол могат да излизат само в понеделник, сряда и петък, а жените имат право да напускат домовете си във вторник, четвъртък и събота. В неделя никой няма да може да излиза.

"Остават ни 10 дни, нека направим това допълнително усилие за контрол върху болестта", каза президентът на пресконференция. Той уточни, че мярката ще бъде в сила до 12 април, когато изтича обявената на 16 март карантина.

Мярката няма да засяга работещите в болници, аптеки, пазари и банки. В Перу болните от COVID-19 са 1414, а починалите - 55 души. Подобна мярка се прилага и в Панама, където има 32 починали и 1317 заразени.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама