СЗО допусна възможността за по-масово използване на маски

08:45, 04 апр 20 / Свят 25 2442 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова
Световната здравна организация (СЗО) заяви, че остава на позицията си, че ползването на респираторни маски трябва да е предимно за здравните работници, но допусна възможността за по-масово използване на домашно изработени маски или други покрития за уста като начин за забавяне на разпространението на коронавируса, съобщи Reuters, цитирана от БТА.

498 са вече случаите на COVID-19 у нас

Високопоставен представител на СЗО каза пред журналисти, че има известна възможност от предаване по въздушен път на вируса, който вече е заразил над 1 милион души по света, но се смята, че заразяването става основно от хора със симптоми, които кашлят и кихат и заразяват твърди повърхности или други хора.

"Трябва да запазим медицинските хирургически респираторни маски за нашите работници на фронтовата линия, но идеята да се ползват респираторни покрития или покрития за уста за възпиране на кашляне и кихане само по себе си не е лоша идея", каза д-р Майк Райън, водещият експерт на СЗО по извънредни ситуации. Той уточни, че това не би отменило нуждата от редовно миене на ръцете и спазване на социална дистанция.
 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. 

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама