Арестуваха мъж за убийството на приятелката си във Варненско

14:47, 04 апр 20 25 3099 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

35-годишен мъж е арестуван за убийството на 44-годишна жена, с която живеел на семейни начала във варненското село Ново Оряхово, съобщиха от прокуратурата. Окръжният съд във Варна определели постоянна мярка „задържане под стража“ на Стоян Ст. Обвинението, което му е повдигнато е за  умишлено убийство и предвиденото наказание е до 20г. затвор.

Извършителят е известен на органите на МВР и осъждан.

След като извършил престъплението, той заровил тялото на жената в двора на къщата, която обитавали. После инсценирал изчезването й. От 13-годишното си съжителство двамата имат три деца. По време на извършване на престъплението децата били в къщата.

Сигнал за изчезналата жена подал в Четвърто РУ на МВР във Варна нейният брат. Той съобщил на 2 април, че сестра му Стоянка е в неизвестност от 31 март. Изчезналата била обявена веднага за издирване с телеграма на МВР.

Роднините на 44-годишната жена също предприели действия за издирването й. В двора на къщата, обитавана от Стоян и убитата, забелязали прясно разровена пръст. От пръста се подавало парче плат, в който предположили, че е била увита жертвата.

Стоян бил намерен на 2 април в землянка в гориста местност зад къщата с бутилка киселина, с която искал да се самоубие. Самоубийството му е било предотвратено. Мъжът бил задържан и отведен в полицейското управление от криминалистите, където направил самопризнания. Разкрил, че на 31 март ударил Стоянка, душил я и след като я убил, заровил тялото й в двора, за да прикрие престъплението.

Делото за определяне на мярка за неотклонение на Стоян беше гледано в Окръжен съд – Варна чрез видеоконферентна връзка, осъществена с него от следствения арестПред съда обвиняемият заяви единствено, че не знае какво да каже и съжалява. 

Защитата му не е поискала по-лека мярка за неотклонение, с мотива че опитът му за самоубийство показва, че е най-добре той да бъде задържан под стража.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама