Ангелкова: Без едномесечния отлагателен срок ще има сигурни фалити в туризма

18:43, 05 апр 20 / Политика 25 2827 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Срокът след извънредното положение, в който туроператорите ще възстановяват сумата за отменени почивки, беше приет от правната комисия към Народното събрание, предаде репортер на БГНЕС.

"За" гласуваха 20 депутати, нямаше против и въздържали се. На туроператора се дава възможност да предложи на пътуващия ваучер за заплатена сума. Ако пътуващият откаже ваучера, туроператорът ще трябва да възстанови не по-късно от един месец, считано от датата на отмяната на извънредното положение всички плащания, които е получил от пътуващия.

Без едномесечния отлагателен срок, със сигурност ще има фалит на туроператори, не съм сигурна, че застраховките ще покрият претенциите на потребителите, коментира преди гласуването министърът на туризма Николина Ангелкова.

Снимка: Пресцентър НС

Нямаме още реалната картина. В рамките на този едномесечен отлагателен срок бихме могли да изработим такъв инструмент, който да защити интересите на потребителите, които ако туроператорите фалират, изобщо няма да могат да си възвърнат парите, които са дали, уточни министърът.

Горанов отхвърли финансиране от МВФ: Рано е за подобен дебат

Затова искаме да видим какви са вариантите за тези, които не предпочитат ваучер, а държат за възстановяване на средствата им, каза още тя.


TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама