Блокирани българи на пристанища в Италия, има положителен с COVID-19

16:56, 05 апр 20 25 2759 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

12 българи - четирима музиканти и 8 моряци, са блокирани на италианското пристанище Пьомбино. Един от тях вече е с положителен резултат за коронавирус. Това съобщи музикантът Атанас Ловчинов, който също се намира на блокирания круизен кораб, за БНР.

"На нас първи ни взеха тестове, когато акостирахме на Пьомбино и днес, когато ходихме да ни мерят температурата, защото всяка сутрин ходим, разбрах, че единият е дал положителен резултат - единият от българите, от моряците, и е изолиран в кабина", съобщава Ловчинов.

Процедурата по прибирането на българите още не е започнала, разказа той. 22-ма души са българите - служители на компанията, на два круизни кораба, но на различни пристанища в Италия и още около 60 други български граждани чакат да бъдат извозени от страната.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Нашият посланик - господин Тодор Стоянов, е в непрекъснати преговори с компанията, която е собственик на корабите, и всъщност проблемът се състои в това, че компанията не иска да плаща чартърни полети, които така или иначе има от Рим, и се опитва да ни прибере с автобус, но цялото това нещо е сложна комбинация от документи, с които трябва да се получат разрешения за зелени коридори. И след подаване на тези документи, които все още за българите не са подадени, означава, че поне още две седмици ще чакаме тези зелени коридори, което означава, че нови 17-18 дни ще съм тук, което за мен лично представлява някаква опасност, защото така, както съм здрав в момента, така след това може да не съм", обяснява Ловчинов.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама