ViruSafe ще помага на МВР да контролира поставените под карантина

18:24, 05 апр 20 25 3388 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Мобилно приложение ViruSafe ще ни свързва с властите за здравния ни статус и коронавируса. То ще помага и на МВР да контролира поставените под карантина. Апликацията беше представена от премиера Бойко Борисов в петък.

„Mобилното приложение е доброволен тест. Има няколко въпроса за симптоматика. Използвайки апликацията, всички здравни власти, които отговарят по ограничаването на COVID-19 у нас, ще получат информация за нашето състояние“, обясни Ивайло Филипов от „Информационно обслужване“ пред bTV.

Споделяме здравния си статус чрез мобилно приложение

Той добави, че освен властите, информацията ще стига и до личните лекари. Филипов подчерта, че достъп до базата данни ще имат институции, които ще бъдат определени със заповед на здравното министерство: РЗИ; МВР; Общините; Лабораториите; Личните лекари; Пожарната. Експертът подчерта, че информацията ще бъде достъпна в централния регистър само с квалифициран електронен подпис и след определяне на ползвателите.

Мобилното приложение може да изпраща данни за локация, само когато потребителят се е съгласил за това, допълни Филипов.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама