Борбата с битовата престъпност продължава и в извънредно положение

14:24, 06 апр 20 25 2607 Шрифт:
Любомира Николова Редактор: Любомира Николова

Главният прокурор Иван Гешев посети пловдивското село Трилистник заради проведена специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност в района, съобщиха от прокуратурата.

Прокуратурата в Пловдив и органите на ОД на МВР - Пловдив за по-малко от денонощие са разкрили извършителите на побой и грабеж на 86-годишен жител на селото, от когото са отнети 100 лв. и лични документи. Двамата нападатели – на 32 г. и на 16 г., са задържани за срок от 72 часа и предстои да бъде поискано от съда да им наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“. Установено е, че са имали и предишни криминални прояви, като непълнолетното лице е с наложена условна присъда за блудство през 2019 г.

Снимка: Прокуратура на РБ

В разговор с кмета на с. Трилистник Мирчо Петров, главният прокурор посочи, че противодействието на битовата престъпност продължава и в условията на извънредно положение. „Това, че имаме извънредно положение и МВР са ангажирани с много други дейности, не означава, че трябва да се спре да се работи. Когато има престъпления, ще трябва да има реакция. Оправданието, че нямаш работа, не може да е оправдание да грабиш възрастните хора“, посочи Иван Гешев и добави, че правоохранителните и правораздавателните органи взимат мерки по отношение на очаквания ръст на битовата престъпност във връзка с влошаващото се икономическо положение. „Вие днес показахте, че държава, която всички обвиняват, не е мащеха и се грижи за народа си“, посочи от своя страна кметът на Трилистник.

 

Главният прокурор и главният секретар на МВР Ивайло Иванов посетиха 86-годишния пострадал от престъплението.

Снимка: Прокуратура на РБ

С оглед на нанесения побой, Иван Гешев осигури допълнителен медицински преглед на възрастния жител на селото и му предостави предпазни маски.

Припомняме, че на 1 февруари т.г. главният прокурор каза, че обявяват война на битовата престъпност.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. 

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама