Кои са най-потърпевши от извънредното положение?

13:12, 07 апр 20 25 1767 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

Най-потърпевши от извънредните мерки са младите. Хората до 29 години имат най-високи нива на тъга, тревога и страх, показва изследване на Софийския университет.

Мъжете реагират по-гневно на ситуацията. А жените изпитват повече страх и търсят подкрепа в онлайн общуването. Според данните, хората над 49 години най-леко възприемат наложения контрол заради извънредното положение. И усещат най-ниска степен на заплаха от ситуацията.

Какви са правата на работници и работодатели при извънредно положение?

По-образованите изпитват по-голям дискомфорт от ограниченията в социалния живот. Живеещите в провинцията пък са по-оптимистични. Семейните също в по-малка степен възприемат положението като заплашително.

Най-често споделяните очаквания за последствията са да настъпи финансов и икономически крах в световен мащаб. Очакват го 73 на сто. 71% смятат, че ще има последици в политиката и управлението. А 68% очакват да се променят ценностите и хората да започнат да обръщат повече внимание на начина си на живот и на здравето.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама