Герджиков: Твърдението, че Борис Бонев е отстранен от председателския съвет на СОС, е неуместно

13:45, 07 апр 20 / София 25 2321 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

Твърдението на Борис Бонев, че е отстранен от Председателския съвет на СОС, е неуместно, защото не можеш да си отстранен от нещо, в което по Правилник не присъстваш. В сега действащите текстове членове на този съвет са само председателите на политическите групи и заместник председателите на СОС. Това заявява в позиция председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

„Твърдението, че след като Борис Бонев не присъства на Председателски съвет, всички останали политически субекти се наговарят зад гърба на обществото, е несериозно. Освен ако г-н Бонев не смята, че той е единствен представител на обществото в СОС“, твърди Герджиков.

Повече прозрачност и контрол в работата на Столичния общински съвет

„До момента той е присъствал по моя инициатива и покана. Не веднъж обаче е повдиган въпросът, преди всичко от "Демократична България", защо нарушавам правилата. Позовавайки се на този прецедент на няколко пъти на Председателски съвет идваше почти половината група на ДБ. Обяснявам си това им поведение с факта, че партиите в тази коалиция нямат доверие помежду си. Това обаче изключително много пречи на работата ни. Ето защо реших да се върна към спазването на буквата на закона", заявява той. 

"Многократно съм казвал, че предвид гласовете, които получи на местните избори Борис Бонев има място в Председателския съвет. Това обаче трябва да стане, когато бъде избран за зам. - председател на СОС, след промяна в Правилника и гласуване от останалите общински съветници“, завършва Елен Герджиков.

Елен Герджиков: Спазваме всички мерки, но трябва да намерим законов начин да продължим работата си

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама