Туроператори искат целеви безлихвени кредити

21:20, 07 апр 20 25 2965 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Целеви безлихвени кредити към туроператорите у нас с отложено плащане на главница. Това предлагат от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти заради големия брой предплатени и нереализирани туристически пакети от потребители, съобщи БНР.

Ангелкова: Без едномесечния отлагателен срок ще има сигурни фалити в туризма

Проучване сред членовете на организацията показва, че общата сума по предплатените и нереализирани туристически пакети в това число депозити и пълни суми за периода 13 март - 31 май тази година възлиза на 44 милиона лева. Общият брой засегнати потребители от отменени туристически пакети е 80 хиляди.

По експертна оценка за целия пазар у нас общата сума по предплатени и нереализирани туристически пакети за периода 13 март - 31 май възлиза на 250 милиона лева. Засегнатите потребители са над 200 хиляди души.

Ангелкова: 2020 година щеше да бъде една от най-успешните за българския туризъм

Като отчита обема на постъпващите запитвания на потребители за отмяна на резервации до края на сезона, АБТТА прави прогнозира, че за периода след извънредното положение 1 юни - 30 юни ще става дума за обща сума на туристическите пакети за целия юни от 80 милиона лева, а общият брой засегнати туристи ще е над 100 хиляди души.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама