1,3 млн. лева загуби за Столична община от неработещите детски ясли и градини

07:10, 08 апр 20 / София 25 1241 Биляна Иванова
Снимка: Pixabay

1,3 милиона лева е загубата за Столичната община от неработещите през последния месец детски ясли и градини. Това съобщи за БНР зам.-кметът по образование доц. Тодор Чобанов. Целият персонал на детските заведения в столицата, който в момента е в платен годишен отпуск, ще получи пълните си възнаграждения.

"Загубата е пресметната на база брой обхванати деца със средномесечна такса 30 лв, а не пълната - от 60, тъй като в детските заведения има голяма социална квота", обясни Чобанов.

"Непедагогическият и педагогическият персонал в момента ползват платения си годишен отпуск, като ще получат пълни заплати. Правим всичко възможно системата да съхрани финансовата си устойчивост", коментира зам.- кметът. 

"На този етап не е възможно онлайн обучение за подготвителните групи в детските градини", каза още Чобанов и обясни, че са водени разговори с Регионално управление на образованието, но засега няма разрешение за осъществяването му.

Вижте мерките за малкия и средния бизнес в София

"Убеден съм, че дори да се получат при някои деца известни разлики с техните връстници в групите, които са в това училище, те лесно могат да бъдат преодолени, така че на този етап няма готовност и възможност, а няма и разрешение за започване на дистанционна работа", посочи Тодор Чобанов. 

От столичната община обмислят и вариант за онлайн записване след първото голямо класиране на яслите и детските градини на 15-ти май, а документите да бъдат предоставени след изтичането на извънредното положение.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!


Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!