Театърът и зрителите срещу COVID-19

09:50, 08 апр 20 / Култура 25 3098 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Младежки театър "Николай Бинев" инициира дарителска кампания „Театърът и зрителите срещу COVID-19“. Целта е обединяване на театралната гилдия, цялата културна общност и зрителите в събирането на 45 000 лева.

Средствата ще бъдат използвани за закупуване на респиратор за дихателна реанимация за УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, както и за осигуряване на защитни облекла и дезинфекционни материали за здравните работници.

Независимо че вратите на театъра са затворени, репетиционните зали са празни, а театралните салони са притихнали, Театърът продължава да бъде активен.

"Убедени сме, че всяка криза, с която животът ни среща, е и възможност за развитие. Чрез кампанията „Театърът и зрителите срещу COVID-19“ се надяваме заедно да подкрепим здравните работници“, посочват от Младежкия театър.

Дарителската кампания се провежда в платформата Helpkarma на следния адрес: https://bg.helpkarma.com/help/601585269832

„Вярваме, че тази инициатива ще има силата да обедини театралната гилдия и с нея да покажем на себе си и общността, че когато ни е отнето правото да лекуваме човешките души с изкуството, то ни е дадена възможността да помогнем за спасяването на човешки животи с действията си във всеки следващ ден“, завършват от театъра.

Снимка: Младежки театър "Николай Бинев"

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама