Който има резервация за море за юли и август, да не я отменя

13:53, 08 апр 20 25 5014 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Който има резервация за море за юли или за август, да не я отменя. Това препоръча главният здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, съобщи dariknews.bg.

Облекчаване на извънредните мерките ще се обсъжда след Великден

Молбата ни е - толкова устискахме един месец, да продължим още две седмици, за да не стане по-лошо. А иначе аз бих препоръчал, ако някой има да прави резервация за море за юли, за август, да не я отменя, защото имам надежда, че ще може да я осъществим. Така или иначе, ако гледаме примера на Китай и другите страни, които минаха, дори Италия  и Испания, където започнаха вече нещата да се оправят, смятам, че в един обозрим период от два-три месеца ще можем да минем през пика и постепенно да нормализираме и да има отпускане и отпадане на мерките“, коментира доц. Кунчев.

По думите му извънредното положение ще си продължи до 12 май, а тогава ще се обсъди дали да бъде удължено или не. „Никой не може да направи прогноза, какво може да се случи. До момента истината е, че успяваме да държим под контрол разпространението, защото, ако погледнете картата на Европа, ще видите, че даже и на Балканите, в сравнение с нашите съседи, продължаваме да имаме най-малко и заболели, и смъртни случаи. И много се надявам, че това е до голяма степен в резултат на мерките, а и за това, че хората ги спазват", подчерта главният здравен инспектор.

Как се води битка с Covid-19 без заплата?

На въпрос как я кара без заплата, той се пошегува, че неговата заплата е последната грижа на държавата и здравната система. „Няма значение каква е заплатата ми. Аз даже не съм гледал решението за това. И така да е, каквото за другите, това и за мен“, отбеляза Кунчев.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама